Tehotreeni lasten kanssa
Liikunta

Tehotreeni lasten kanssa – 5 testattua vinkkiä

Lapsiperheessä ei aina ole aikaa treenata niin paljon kuin haluaisi. Sorrun usein ajattelemaan, etten vaivaudu edes aloittamaan, kun en saa kuitenkaan treenata rauhassa tuntia kerrallaan. Tehotreeni lasten kanssa on kuitenkin yllättävän helppo toteuttaa!

Yritän kumota uskomuksen, ettei lapsiperheessä ole aikaa liikunnalle. Ideoin ja testasin lasten kanssa viisi tapaa liikkua niin, että aikuisellekin tulee hiki ja syke nousee. Näissä treeneissä lapsetkin jaksavat olla mukana.

Liikuntasuositukset

Liikuntasuosituksiin kuuluu 2,5h kohtuullisen raskasta tai 1h 15min erittäin rakasta liikuntaa viikossa. Määrän voi koostaa pienistä osista. 15 minuutin tehotreeni useana päivänä on yhtä hyvä tai jopa parempi, kuin kerralla tehty pitkä urheilusuoritus.

Lue lisää liikuntasuosituksista tästä artikkelistani.

Jo 15 minuuttia kestävään treeniin saa olla tyytyväinen, mutta näissä vierähtää helposti pidempikin aika. Meidän perhessä on kolme melko eri ikäistä lasta. Vanhin on kohta 10- ja nuorin 2-vuotias. Nämä treenit onnistuvat kaikkien kanssa.

Kiireisen lapsiperhearjen ei tarvitse olla este liikunnalle ja hyvinvoinnista huolehtimiselle.

Viisi testattua treeniä lasten kanssa

 • Hankikävely pulkan kanssa. Mitä upottavampi hanki, sen rankempaa. Mitä isompi lapsi, sen raskaampaa. Mitä kovempi vauhti, sen tehokkaampaa. Kukapa lapsi ei haluaisi kyytiin?

 • Lauantai illan disko. Treenikamat päälle, diskopallo pyörimään ja bailumusiikit soimaan. Ei tunnu treenaamiselta, mutta hiki tulee kaikille. Lapset ovat tähän aina valmiina!

 • Intervallitreeni pyörällä. Kilpailu lapsen kanssa, lapsi pyöräilee, aikuinen juoksee. Näin meidän tyttö oppi viime kesänä ajamaan ilman apupyöriä. Kumpihan väsähtää ensimmäisenä?
 • Pihan poikki karhukävelyä. Tai askelkyykkyjä, punnertaen mittarimatona liikkumista…
 • Kuntotesti. Lapset ovat yleensä innokkaita laskijoita. Jos he meinaavat pyöriä jaloissa ja häiritä liikettä, ota lapsi painoksi esim. kyykkyihin tai punnerruksiin.
Tehotreeni lasten kanssa
Pulkan kyydistä harvoin kuuluu valitusta.

Näissä treeneissä kaikille tulee hiki ja on hauskaa! Lapset on myös helppo saada innostumaan mukaan. Joskus pienten mielenkiinto lakkaa nopeasti, mutta muista: jo 15 minuuttia riittää. Tehotreeni lasten kanssa tukee sekä lasten, että vanhemman hyvinvointia.

Olen testannut myös lihaskuntotreenien tekemistä lasten kanssa. Siitä voit lukea tästä artikkelista.

Parasta lasten kanssa treenaamisessa on yhdessä tekeminen ja hyvän esimerkin antaminen.

Yksi hauska tapa liikkua lasten kanssa on olohuonesirkus, jossa tehdään yhdessä sirkustemppuja. Siinä ei välttämättä tule aikuiselle hiki, mutta kaikenlainen liikkuminen ja liikuskelu pitkin päivää on hyväksi. Seuraavan kerran kun kotona tuntuu olevan riehakas meno (vai onko sellaista vain meillä?) ehdota lapsille olohuonesirkusta.

Ohjevideot olohuonesirkukseen löydät Neuvokas perhe -sivustolta.

Neuvokas perhe sivuilta löytyy paljon muitakin vinkkejä perheen yhteiseen liikkumiseen ja hyvinvoinnin edistämiseen.

Millä tavoin teidän perheessä treenataan lasten kanssa?

Saatat myös pitää...

4 kommentti

 1. Essi says:

  Pyörä-juoksulenkkejä jo kovasti odotellaan, pian taas pääsee 😊 tänä talvena taas erityisesti ”pulkkatreeni” ja hangessa tarpominen tullut tutuksi! Pitääpäs tutustua olohuonesirkukseen, kuulostaa innostavalta 😉

 2. says:

  Me kaivettiin pyörät esiin juuri viikonloppuna ja kauden ekat intervallitreenit tehty. Hyvä sysäys myös juoksukauden alkuun. 😉 Kannattaa tosiaan testata olohuonesirkusta. Lasten kanssa voi tehdä vaikka ja mitä! Yleensä kun saa aikaiseksi kokeiltua kerran, niin kynnys tehdä uudelleen on matalampi. 🙂

 3. Mari says:

  Hyviä ideoita kiitos! 😃 Ulkoliikunta ja olohuonesirkus tosi jees ja hyvä muistutus!🙌 Jumppahetket lasten kanssa kivoja meillä ”iltajumpsut” 🙌 Tykkään jumppailla leikkimatolla vauvan kaa😃 mutta kyllä 2ja 4v myös aktiivisina😄

  1. says:

   Kiva jos sait vinkkejä ja inspiraatiota. 🙂 Iltajumpsut kuulostaa kivalta ja sehän on parasta jos jumppahetkistä saa tehtyä rutiinin.:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *