FitFarrmin kotitreeni testissää
Liikunta

FitFarmin valmennus testissä – tavoitteena kotitreenit tavaksi

Aloitin kaksi viikkoa sitten elämäni ensimmäisen ohjatun treenivalmennuksen (artikkeli kirjoitettu vuonna 2020). Minulla on pitkään ollut tavoitteena lisätä kotitreenien määrää, mutta en ole onnistunut tavoitteessa satunnaisia treenikertoja lukuun ottamatta. Päätin kokeilla FitFarmin valmennus -ohjelmaa, jonka toteuttaminen onnistuu helposti kotona oman aikataulun mukaisesti.

Minulle tärkeintä on löytää motivaatio kotona treenaamiseen ja tehdä sitä säännöllisesti. Haluan saada kotona treenaamisesta pysyvän tavan, koska sitä voi toteuttaa missä ja milloin vain. FitFarmin valmennus on tähän mennessä ollut paras keino motivoimaan minua kotitreenien tekemiseen.

Artikkelini kotitreenien aloittamisesta pääset lukemaan täältä.

Tykkään käydä ryhmäliikuntatunneilla, mutta sinne lähteminen vaatii aikaa, eikä onnistu kiireisessä arjessa niin usein kuin haluaisin. Nyt Korona-tilanteen vuoksi tunneille meno ei ole suositeltavaakaan. Siksi pidän hyvänä tapana tehdä lihaskuntoharjoittelua kotona, sillä ainoastaan tekosyyt voivat estää sen. Niitä minä ainakin keksin helposti. Tavoitteeni on kumota kaikki tekosyyni ja ottaa kotitreenien tekeminen tavaksi.

Liikuntasuositusten mukaan lihaskuntoharjoittelua olisi hyödyllistä tehdä ainakin kaksi kertaa viikossa.

Lue artikkeli liikuntasuosituksista ja niihin pääsemisestä täältä.

Tiny Waist -valmennus

Nyt minulla on takana kaksi viikkoa FitFarmin Tiny Waist -verkkovalmennusta. Tiny Waist valmennuksessa keskitytään keskivartalon lihasten, erityisesti syvien vatsalihasten vahvistamiseen. Olen kärsinyt nuoresta asti alaselän vaivoista, joiden vuoksi valitsin ensimmäiseksi valmennuksekseni juuri keskivartalon lihaskuntovalmennuksen.

Valmennukseen kuuluu treeniohjelma neljän viikon ajaksi. Jokaiselle viikolle on oma treeni ja lisäksi ohjeet lyhyempiin syvien vatsalihasten aktivointiharjoituksiin. Jokaiselle liikkeelle on kolme eri rasittavuustasoa oman kunnon mukaan valittavaksi. Kaikki liikkeet näytetään selkeillä videoilla. Lisäksi pakettiin kuuluu kaksi ohjattua tuntia.

Minä tilasin tarjouspaketin, johon sisältyy lisäksi kehonhuoltovalmennus, jonka aloitan saatuani Tiny Waistin valmiiksi. Aion toki jatkaa keskivartaloharjoitusten tekemistä jatkossakin.

Tarjouspaketti Tiny Waist- ja kehonhuoltovalmennuspaketin löydät täältä.

Kahden viikon kokemuksen perusteella homma toimii kuin unelma! Treenit on noin puolen tunnin mittaisia, joten niihin on helppo löytää aikaa. Treenien ei tarvitse olla pitkäkestoista, vaan usein toteutettu lyhyempi harjoitus ajaa aivan saman asian, kuin pitkä harvemmin tehtynä. Lisäksi syvien vatsalihasten aktivointiharjoituksia on hyvä tehdä vaikka joka päivä, eivätkä ne vie kauaa aikaa.

Minä olen saanut mahdutettua kaikki ohjelman mukaiset treenit muka kiireiseen arkeeni. Niiden tekeminen on tuntunut jopa itsestään selvältä, enkä ole kertaakaan saanut itseäni kiinni tekosyiden miettimisestä. Meillä on kolme eri ikäistä lasta, jotka ovat joka kerta pyörineet ympärilläni (tai päälläni) enemmän tai vähemmän. Se ei ole haitannut lainkaan, vaikka aiemmin pidin sitä jopa esteenä kotona treenaamiselle.

Paras motivaattori

Netti on pullollaan ilmaisia liikuntaohjelmia ja jumppavideoita. Jostain syystä tarjonnan paljoudesta huolimatta en ole aiemmin saanut aikaiseksi etsittyä sopivia tunteja. Vasta nyt, kun olen ostanut verkkovalmennuksen, olen henkisesti sitoutunut myös treenaamaan sen mukaisesti. Ei tulisi mieleenikään olla hyödyntämättä valmennusta, josta olen päättänyt maksaa. Jos mikään muu ei motivoi, niin tämä. Parasta verkkovalmennuksessa on kuitenkin se, ettei treenaamiseen ja sen aloittamiseen tarvitse käyttää aivotyötä ollenkaan. Tekee vain ohjelman mukaisesti.

FitFarrmin kotitreeni testissää
Kotitreenin tekemisen aloittamisen kynnys on todella matala, kun tietää tarkasti mitä tekee. Tässäkin asiassa hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Yllättävintä on kuitenkin se, että huomaan jo kahden viikon jälkeen edistyneeni. Aluksi osa liikkeistä tuntui raskailta, mutta nyt suoriudun liikkeistä hallitusti ja olen lisännyt toistojen määrää. Tuntuu uskomattomalta, että kehitystä tapahtuu jo näin lyhyessä ajassa. Olen myös huomannut, ettei alaselkäni ole kipuillut näiden kahden viikon aikana lainkaan.

Minulla on töissä käytössä sähköpöytä, jota joudun yleensä päivittäin veivaamaan ylös ja alas, kun mikään asento ei tunnu hyvältä. Viime aikoina en ole joutunut tekemään näin kertaakaan siksi, että selkä olisi kipeä. Työskentely vaihdellen seisoen ja istuen on kuitenkin hyväksi ja sähköpöytä on todella mainio työergonomian parantamiseksi. Erityisesti istumatyössä seisomaan nouseminen vähintään tunnin välein ja pienien taukojumppien tekeminen on tärkeää, oli sitten käytössä sähköpöytä tai ei.

Muita houkuttelevia valmennuksia

Olen vakuuttunut siitä, että minulle tällaiset valmennusohjelmat sopivat loistavasti. Enää minun ei tarvitse miettiä, miten treenaisin, ja potea huonoa omaatuntoa, kun en lopulta saa aikaiseksi tehtyä mitään. Oma suunnitelmani on tehdä jatkossa muitakin eri valmennuksia, jotta tapa treenata kotona juurtuu syvälle arkeeni. Jokaisesta ohjelmasta oppii paljon ja opittua voi hyödyntää jatkossakin. Seuraavaksi suunnittelin ilmoittautuvani Boost & Burn kotitreenivalmennukseen .

FitFarmin Boost Burn valmennus*

FitFarmin valmennus valikoimasta löytyy valtava määrä liikunnallisia valmennuksia. Tarjolla on myös painonpudotus- ja ravintovalmennuksia. Vaihtoehtoja löytyy, oli lähtötaso mikä tahansa. Jos aiempaa liikunta taustaa ei juurikaan ole, voi Rapakunnosta eroon 30 päivässä olla hyvä startti terveellisten elämäntapojen opetteluun.

Fit Farmin Rapakunnosta eroon 30 päivässä*

Kokemuksesta tiedän, että kun perheessä on pieni vauva, ei aikaa ja energiaa itsestään huolehtimiseen välttämättä ole. FitFarmin valmennus FitMamaan sisältyy ruokavalio ohjeiden lisäksi liikuntaohjelma, jonka toteuttamisessa on huomioitu vauva-arjen kiireys sekä synnytyksestä palautuminen. Valmennus sopii myös imetys aikana.

Omasta terveydestä ja hyvinvoinnista on tärkeä pitää huolta kaikissa elämäntilanteissa. Jaksaminen on erityisen tärkeää, kun sinulla on itsesi lisäksi toinen ihminen, josta sinun täytyy (=saat) pitää huolta.

FitMama valmennus*

Tässä muutama vinkki houkuttelevista valmennuksista, mitä FitFarmilla on tarjolla monen muun lisäksi.

Millä tavoin sinä treenaat kotona? Oletko koskaan kokeillut jotain verkkovalmennusohjelmaa?

* Tämä artikkeli sisältää mainoslinkkejä FitFarmin sivuille. Linkkien klikkaaminen ei maksa mitään, eikä siitä makseta palkkiota mainostajalle. Jos päätyisit ostamaan valmennuksen, josta varmasti hyötyisit valtavasti, maksettaisiin suosituksesta mainostajalle komissio.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *