Nokkosen terveyshyödyt
Ravitsemus

Nokkosen terveyshyödyt

En mielelläni syö vitamiineja tai ravintolisiä varmuuden vuoksi purkista, sillä suurimman osan ravintoaineista saa monipuolisesta ruokavaliosta. Haluan kuitenkin olla varma, että saan kaikki tarvittavat ravintoaineet. Siksi tykkään käyttää ravintorikkaita luonnon tuotteita ruokavaliossani. Monet kasveista tehdyt jauheet ovat todella kätevä tapa varmistaa riittävä ravintoaineiden ja vitamiinien saanti. Nokkosen terveyshyödyt perustuvat valtavaan määrään tarpeellisia vitamiini- hiven- ja kivennäisaineita.

Artikkeli sisältää mainoslinkin joka merkitty * merkillä.

Yhtenä kesänä mieheni innostui kuivattamaan ja jauhamaan nokkosta. Sen jälkeen lisäsin innostuksissani jauhetta jopa makaronilaatikko. Se oli ilmeisesti liikaa ja nokkosen valmistaminen loppui meidän perheessä siihen. Nykyään joudun ostamaan nokkosjauheen valmiina.

Nokkosen terveyshyödyt

Nokkosjauhe on valmistettu villinä luonnossa kasvavasta yrtistä. Se sisältää mm. kalsiumia, rautaa, C-vitamiinia, K-vitamiinia. Nokkosen C-vitamiinipitoisuus on viisinkertainen appelsiiniin verrattuna, rautapitoisuus seitsemänkertainen pinaattiin verrattuna ja kalsiumpitoisuus kolminkertainen maitoon verrattuna. Nokkosessa on myös karotenoideja, mitkä vahvistavat elimistön vastustuskykyä. Nokkosessa on myös paljon kuituja, jauheessa jopa 31g/100g

Minä käytän nokkosjauhetta, koska en usko saavani riittävästi kalsiumia ruokavaliostani. Käytän kyllä maitotuotteita, mutta en tarpeeksi. Aikuisen kalsiumintarve on 800mg päivässä. Maitoa tarvitsisi juoda noin neljä lasillista päivässä määrän täyttymiseksi. Toki kalsiumia saa muustakin ravinnosta ja harva aikuinen juo joka ateriallaan maitoa. Esimerkiksi kasviksissa on myös kalsiumia, mutta paljon vähemmän kuin maitotuotteissa.

Lasten riittävään kalsiumin saantiin yleensä kiinnitetään huomiota, mutta aikuisilla tarve ei välttämättä täyty. Minulla on kaapin perällä aina myös kalsium -tabletteja, mutta jostain syystä ne sinne perälle jäävätkin. Nokkonen on luonnollinen ja helppo tapa turvata riittävä kalsiumin saanti.

Minä ostan nokkosjauheet täältä *

Luontaistukun laadukas suomalainen nokkosjauhe on kerätty lapin Villistä luonnosta. Nokkosen terveyshyödyt voi hyödyntää, vaikka ei itse jaksaisikaan valmistaa jauhetta.

Jauhetta voi ripotella mihinkä tahansa ruokiin. Koska perheeni ei niin ilahdu nokkosella höystetyistä ruuista, ripottelen nokkosta suoraan omien annoksieni päälle. Nokkosletut maistuvat kyllä kaikille!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *