maailman helpoin kahvipöydän kruunu
Ravitsemus

Maailman helpoin kahvipöydän kuningatar

Olen ollut aikaisemmin innokas kotileipuri. Ennen minulle oli hyvin tärkeää, että juhlissa on aina itse tehdyt tarjottavat. Nykyään kun arki on kiireistä ja muut intohimoni vievät enemmän aikaa, olen laskenut rimaa leipomisten ja tarjottavien suhteen huomattavasti. Tarjoilut ja herkut ovat mielestäni yksi ihana ja tärkeä osa juhlia ja vierailuja, mutta herkuista voi nauttia ilman, että asiasta tarvitsee ottaa paineita. Siksi tällaiset helpot, nopeat, varmasti onnistuvat ja ennen kaikkea taivaallisen makuiset reseptit ovat pelastus. Tässä todellinen kahvipöydän kuningatar!

Kotikokkailusta ei kannata ottaa paineita. Juhlat saa aikaan pienelläkin vaivalla.

Viimeaikoina olen todella usein turvautunut maailman helpoimman jäätelökakun tekemiseen. Jäätelökakku voi olla kahvipöydän kuningatar! Samaa reseptiä pystyy muuntamaan vaikka mihin makuihin ja joka kerta voi tehdä ikään kuin eri kakun. Resepti ei ole missän nimessä minun, vaan halua jakaa sen, jotta sinäkin voit hyödyntää tämän kertakaikkisen ihanan reseptin! Vastaavia ohjeita löytyy paljon, esimerkiksi yksi versio täältä.

maailman helpoin kahvipöydän kruunu
Koristelun suhteen on vapaat kädet. Koristelu on kakkujen tekemisessä se vaihe, jonka mielelläni skippaisin tai hoidan mahdollisimman simppelisti.

Jäätelökakkujen kuningatareen tarvitset vain seuraavat aineet:

  • 6dl kuohukermaa
  • 1prk kondensoitua maitotiivistettä
  • makuja, jotka tekevät kakusta kakun. Esimerkkejä: eri makuiset suklaat, marjat, hedelmät, kastikkeet, hillot, keksit, cappuccino ja kaakao jauheet… Tuleeko sinulle muita mieleen? Kerrothan minullekin! 😉

Kuvan kakkuun olen murustanut Fazerin Domino suklaata ja mansikan makuisin Dominokeksejä. Samat aineet olen hyödyntänyt koristelussa lisäten päälle tuoreita mansikoita. Yleensä valitsen kahta tai jopa kolmea makua, jotka sekoitan perus jäätelötaikinaan. Yksikin maku kyllä riittää, mutta tässä asiassa tykkään, että överi on parempi.

Valmistaminen on helppoa!

  • Vatkaa kermat
  • Lisää kondensoitu maitotiiviste sellaisenaan
  • Lisää makuaineet
  • Kaada seos irtopohjavuokaan
  • pakasta

Jäätelökakun voi valmistaa pakkaseen hyvissä ajoin etukäteen ennen tarjolle laittoa. Se sopii myös erinomaiseksi vierasvaraksi yllätysvieraita varten. Varsinkin kesäaikaan voi olla hyvä idea pitää kahvipäydän kuningatarta aina valmiina pakkasessa. 😉 Kakku on hyvin täyteläinen ja riittää erinomaisesti noin 10 hengelle.

Vielä astetta kakkumaisemman version saat, kun valmistat jäätelökakun keksipohjan päälle.

Pohja:

  • 75g sulatettua margariinia
  • 200g keksimuruja

Tee pohja sekoittamalla aineet keskenään ja taputtelemalla irtopohjavuoan pohjalle. Kaada päälle sekoitetut jäätelöainekset ja pakasta.

Meneekö kokeiluun? 😉

Toisen laiskan kotikokin pelastuksen löydät täältä.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *