Painonpudotus
Painonpudotus ja painonhallinta, Terveys ja hyvinvointi

Näin pudotat painoa mahdollisimman helposti

Jos kamppailet painonpudotuksen kanssa, niin et todellakaan ole ainoa! Tämän viestin lopussa pääset käsiksi laatimaani listaan, jonka avulla voit tarkistaa, onko painonpudottajan tärkeimmät tavat sinulla jo hallussa.

Nykypäivän runsaassa elämäntyylissä yhä useampi kamppailee painonpudotuksen ja painonhallinnan kanssa. Painonpudotus on periaatteessa hyvin yksinkertaista, mutta käytännössä sen toteuttaminen voi tuntua monimutkaiselta ja vaikealta.

Painonpudotuksessa on pohjimmiltaan kyse energian saannin ja kulutuksen tasapainosta, joka väliaikaisesti säädetään tasolle, mikä johtaa painon pudotukseen. Sekään ei kuitenkaan vielä riitä, sillä painonpudotusta seuraa aina painonhallinta. Muuten tilanne johtaa takaisin lähtöpisteeseen ja kauemmaksikin sekä hyvin todennäköisesti myös painon jojoiluun. Mitä enemmän epäonnistuneita painonpudotusyrityksiä on takana, sen vaikeampaa fyysisesti, mutta myös henkisesti painon pudotus seuraavalla kerralla on.

Ihmiset kyllä tietävät miten painoa tulisi pudottaa, mutta niin ikään tietoakin on tarjolla runsaasti. Sitä on suorastaan tyrkyllä itseasiassa niin paljon, että olennaisin tieto hukkuu epäolennaisen informaation sekaan. Voi olla vaikeaa erottaa millaiset ohjeet ovat järkeviä ja toteutuskelpoisia, mitkä taas enemmänkin markkinointia ja bisnestä, tai sellaisia, mitkä sopivat vain marginaaliselle ryhmälle.

Kaikki painonpudotusmetodit eivät sovi kaikille, mutta ihmisten fysiologia on kuitenkin aina samanlainen. Tietyt tutkitusti toimivat menetelmät sopivat kaikille, ainakin periaatteessa. Ihmistä ei ole kuitenkaan rakennettu toimimaan aina järkevästi prikulleen ohjeiden mukaan, eikä samojen hyvienkään ohjeiden noudattaminen onnistu kaikilla. Usein oma mieli asettaa suurimmat haasteet painonpudotukselle. Siksi kannattaa työstää omia ajatusmallejaan samalla, kun opettelee uusia painonpudotusta ja painonhallintaa tukevia elämäntapoja.

Helppo painonhallinta
Kun painonhallinnan peruspilarit ovat kunnossa, voi saavuttaa luottamuksen ja mielenrauhan terveellisten elintapojen pysyvyydestä.

Painonpudotus voi olla helppoa

Hyviä uutisia! Kuten sanoin, informaatio- ja ohjeähky tekee painonpudottamisesta vaikeaa. Kuitenkin painonpudotus voi oikeasta olla hyvin helppoa ja yllättävän yksinkertaista. Kun uskallat luottaa siihen, ettet tarvitse mitä ihmeellisimpiä dieettejä tai metodeja, vaan palaat perusasioiden äärelle, onnistut todennäköisemmin painonpudotuksessa ja pysyvässä painonhallinnassa. Painonpudotus ja painonhallinta kulkevat käsi kädessä ja kun opettelet molempia samanaikaisesti, vaatii painonhallinta vain pientä säätämistä painonpudotuksen jälkeen.

Painonpudottajan Check List

Olen laatinut avuksesi Painonpudottajan Check List:an, josta voit tarkistaa onko sinulla edellytykset pudottaa painoa kunnossa. Listaan on koottu kaikki ne perusasiat, joiden tulisi olla hallussa painonpudotusta ajatellen. Käy lista läpi ja rastita kohdat, jotka ovat jo vahva osa jokapäiväisiä elintapojasi. Jos listalta löytyy kohtia, mitkä eivät vielä toteudu kohdallasi, ota tavoitteeksi keskittyä niiden korjaamiseen. Tee se mieluiten kärsivällisesti yksi tapa kerrallaan.

Nämä ohjeet opettelemalla luot itsellesi todella vahvan perustan painonpudotukselle ja ajalle sen jälkeen, koko loppu elämäsi ajaksi. Ja mikä parasta, tulet yllättymään, miten helpolta lista vaikuttaa! Muista kuitenkin olla täysin rehellinen itsellesi. Vaikka lista näyttäisi hyvinkin yksinkertaiselta, toteutuuko jokainen kohta todella joka päiväisessä elämässäsi?

Ravinnolla suurin merkitys painonpudotuksessa

Painonpudotuksen kannalta ravinnolla on kaikkein suurin merkitys ja siksi Painonpudottajan Check List:assa on huomioitu nimenomaan ravinnon saannin kannalta merkittävimmät elintavat. Liikunta ja aktiivisuus voivat osaltaan edistää painonpudotusta, mutta etenkin painonhallinnassa niiden merkitys kasvaa huomattavasti. Liikunnasta saat kuitenkin niin paljon muitakin terveyshyötyjä, että se kannattaa ottaa säännölliseksi osaksi elämää ja arkea ihan jo senkin takia.

Painonpudotus ja ravinto

Pelkät ravitsemus- ja liikuntaohjeet eivät kuitenkaan riitä. Se, että paino on alun perinkään noussut, ei johdu pelkästään siitä, mitä olet suuhusi laittanut. Niiden takana piilee ajatuksia, uskomuksia ja tapoja, jotka ovat aiheuttaneet syömistottumukset ja elämäntavat, jotka ovat johtaneet ylipainoon. Kun tavoitteena on pudottaa painoa, on tärkeää työstää myös omia ajatusmallejaan ja olla valmis opettelemaan uusia tapoja haitallisten mallien tilalle. Jostain on kuitenkin hyvä aloittaa ja Painonpudottajan Check List antaa sinulle yksinkertaiset ohjeet, joiden avulla pääset jo hyvin pitkälle painonpudotuksessa sekä painonhallinnassa.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *