Muut

Näin ilahdutat puolisoa arjessa

Lapsiperheissä tiedetään, ettei kahden keskistä aikaa puolison kanssa ole riittävästi. Vuosien kuluessa tähän saattaa tottua, eikä yhteistä aikaa välttämättä kaipaakkaan. Sen järjestäminen ei myöskään ole aina helppoa, vaikka tahtoa olisikin.

Me mieheni kanssa olemme eläneet pikkulapsiarkea koko yhdessäolomme ajan. Esikoiseni oli juuri täyttänyt 2-vuotta, kun aloimme seurustelemaan. Lapsivapaata aikaa ei ollut silloin sen enempää kuin nykyäänkään. Myöhemmin perheeseemme syntyi vielä kaksi lasta lisää. Pienelle vauvalle voi olla vaikea saada hoitajaa, eikä vauvaa välttämättä haluakkaan jättää hoitoon. Yhteinen aika puolison kanssa kanssa tekee kuitenkin hyvää, eikä parisuhdetta kannata laiminlyödä pikkulapsiaikanakaan.

Hyvin toimiva parisuhde edistää terveyttä, niin vanhempien kuin lastenkin.

Jos kahden keskisen laatuaika on harvinaista, silloin tällöin tapahtuvaa juhlaa, toisen huomioiminen arjessa korostuu. Kun perheessä on kiirettä ja väsymystä, pienikin rakkauden osoitus ja ilahduttaminen kannattelee.

Huomionosoitukset eivät tunnu kaikille välttämättä luontevilta. Joku osoittaa välittämistä arkisilla teoilla, toinen romanttisilla eleillä. Se minkälaisen mallin parisuhteesta olemme saaneet lapsuudessa vaikuttaa siihen, miten itse toimimme. Sama pätee seuraavaan sukupolveen. Olemme malleina omille lapsillemme myös tässä asiassa.

Miten ilahduttaa puolisoa arjessa?

Minä tunnustan ilahduttavani miestäni pienillä teoilla aivan liian harvoin. Onneksi hän on tässä loistava! Hänellä on tapana yllättää pienillä rakkauden tunnustuksilla, kuten muotoilemalla sydämenmuotoisia kurkunpaloja eväs-salaattiini tai tuomalla minulle löytämänsä sydämenmuotoisen kiven. Viimeksi hän oli ommellut takkini sisäpuolelle punaisen sydämen samalla, kun korjasi takin saumaa. Tällaiset pienet eleet jäävät mieleen ja vahvistavat suhdetta.

Töihin saa lähteä hyvällä mielellä, kun ikkunaruutuun on raaputettu sydän.

Jotta rakkauden osoitukset eivät olisi vain toisen vastuulla, on nykyään ilahduttaminen tehty todella helpoksi. Kauppojen hyllyillä löytyy ihania suklaapatukoita, joiden kuoriin on kirjoitettu viestejä. Kuka ei ilahtuisi saadessaan patukan, jossa lukee Rakas. Ei ehkä kovin persoonallista, mutta ainakin olet ajatellut toista.

Tällaiset patukat on ihan loistava keksintö!

Tämä on yksi hyvä vaihtoehto meille, joille ei riitä mielikuvitus taiteilemaan sydämiä sinne tänne. Myös puhelimen rakkaus emojeja kannattaa hyödyntää. Viestien lähettely esimerkiksi työpäivän aikana, pitää yllä myönteistä virettä. Siihen pystyy kaikki, vaikka rakkaudentunnustukset ja toisen huomioiminen ei tuntuisikaan luontevalta. Päivittäisten pienien tekojen merkitys on suuri. Tämä pätee yhteälailla niin lapsiperheessä kuin missä tahansa muussakin parisuhteessa.

Viesti maassa. Tämä kuva päätyi postimerkiin hääkutsuihimme.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *